Bu gün zaman zaman bizim evde de pişen İzmir’in güzel bir çorbası olan mustuf çorbasını yazmak istedim...
MALZEMELERİ:
1 Çay bardağı pirinç
2 Su bardağı nohut haşlanmış
1,5 Su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı salça
1 Silme tatlı kaşığı kekik, tuz
Biraz sıvı yağ
Yapılışı: Pirinci yeterince suda iyice haşlanana dek pişirin. Kekiği ekleyin. Yoğurdun içine 2-3 kepçe çorbanın suyundan koyarak ılıştırın, sonra da bu karışımı çorbaya karıştırın.1 Taşım kaynatıp, ocaktan alın ve tuzunu ekleyin. Saçayı sıvı yağda kavurun ve çorbaya karıştırın.
MALZEMELERİ:
1 Çay bardağı pirinç
2 Su bardağı nohut haşlanmış
1,5 Su bardağı yoğurt
1 Yemek kaşığı salça
1 Silme tatlı kaşığı kekik, tuz
Biraz sıvı yağ
Yapılışı: Pirinci yeterince suda iyice haşlanana dek pişirin. Kekiği ekleyin. Yoğurdun içine 2-3 kepçe çorbanın suyundan koyarak ılıştırın, sonra da bu karışımı çorbaya karıştırın.1 Taşım kaynatıp, ocaktan alın ve tuzunu ekleyin. Saçayı sıvı yağda kavurun ve çorbaya karıştırın.
0 Responses to "Mustuf Çorbası"
Yorum Gönder