Meyveli Yoğurt Tabağı tarifi
Author: LUGAS // Category:Malzemeler
Dikkat: Yoğurt tabağı gece soğumaya bırakılacak.
300 gr yoğurt
75 gr pudraşekeri
1 limon
5 yaprak jelatin
125 gr süt kreması
2 yumurtanın akı
500 gr çilek
100 gr tozşeker
Hazırlanışı
Yoğurdu pudraşekeriyle karıştırın. Limonu sıcak suyla yıkayıp kurulayın ve kabuğunun bir kısmını rendeleyin. Limonu ikiye bölün ve yarısını sıkın. Limon suyu ve kabuğunu yoğurda ekleyin.
Jelatin yapraklarını yaklaşık 10 dakika kadar suda yumuşatın. 2 çorba kaşığı süt kremasını tencerede ısıtın. Yumuşamış jelatini süt kremasıyla birlikte eritin ve hepsini yoğurda ekleyip karıştırın. Kenarları katılaşıncaya kadar karışımı soğumaya bırakın.
Kalan süt kreması ve yumurta akını ayrı ayrı çırpın. İkisini de yoğurda ekleyin.
Küçük dikdörtgen bir kek kalıbına, şeffaf folyo yayın. Yoğurt karışımını kalıba dökün. Bir gece buzdolabında bekletin.
Çilekleri yıkayıp saplarını ayıklayın. İkiye bölün. Üzerlerine şeker serpip bekletin.
Çileklerin yarısını ezerek püre haline getirin. Oluşan şekerli çilek sosunu tatlı tabağına dökün. Katılaşmış yoğurt karışımını kalıptan çıkarın. Şeffaf folyoyu ayırın. Karışımı, dilimler halinde kesin. Kesme işlemini kolaylaştırmak için bıçağınızı sıcak suyun altına tutun.
Dilimleri tatlı tabağına yerleştirin. Kalan çileklerle süsleyin ve servis yapın.
Öneri: Meyveli yoğurt tabağına değişik şekiller verebilirsiniz. Yuvarlak veya yıldız şeklinde kek kalıpları kullanabilirsiniz. Küçük sufle kalıpları da tatlınız için uygun bir alternatif
0 Responses to "Meyveli Yoğurt Tabağı tarifi"
Yorum Gönder