Hamuru için:
1 Yumurta
150gr. Margarin yumuşatılmış
3 Yemek kaşığı dolusu şeker
1,5 Su bardağı un
1 Tutam tuz
Kreması için:
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı dolusu un
2 Yemek kaşığı dolusu şeker
1 Yemek kaşığı margarin
1 Yumurta
Üzeri için:
Mevsim meyvaları
Yapılışı: Krema malzemelerini karıştırıp pişirin ve soğutun. Hamuru için margarini, şekeri, yumurtayı karıştırın. Unu ve tuzu ekleyip, tart hamurunu yoğurun (ele çok yapışan bir hamur oluyor). Hamuru top haline getirip, buzdolabı poşetine koyun. Tart hamurunu buzlukta 30 dak. bekletin. Yağlanmış kalıba hamuru yayıp, bir-kaç yerinden çatalla hafifçe delin. Tart hamurunu fırında pişirip soğutun. Kalıptan çıkarıp, üzerine kremasını sürün. Tartın üzerine temizleyip dilimlediğiniz mevsim meyvelerini koyun (şeftali, üzüm, armut, incir ve erik kullandım). Meyveli tartı buzdolabında bir-kaç saat bekletip, servis yapın.
ARMİNA'NIN NOTU: Meyveli tart tarifini Elif Y. Korkmazel'in programından almıştım.
0 Responses to "Meyveli Tart"
Yorum Gönder