Meyveli Parfe

Author: LUGAS // Category:

meyveli

MALZEMELER
4 YUMURTA AKI
YARIM SU BARDAĞI SÜT
1 PAKET KREM ŞANTİ
YARIM SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET PETİT BEURE BİSKÜVİ
100 GR. VİŞNE (TAZE VEYA
DONDURULMUŞ) YADA KİRAZ
100GR. ÜZÜM
100 GR. MÜRDÜM ERİĞİ VEYA MUZ

HAZIRLANIŞI
Yumurta aklarını mikserin düşük ayarıyla kar haline gelene dek çırpalım. Yumurta akları­na azar azar şeker ekleyerek bir kaç dakika daha çırpalım. Ayrı bir kapta krem şantiye süt ekleyip çırparak koyulaştırahm. Krem şantiye yumurta aklarını ve çekirdekleri çıkarılmış vişneleri, ya­rıdan kesilmiş meyveleri kırılmış bisküvileri ekleyip karıştıralım. Bir kalıbın içini şeffaf folyo ile kaplayarak içine parfe harcım dolduralım. Parfe donana dek kalıbı buzlukta bekletelim. Daha sonra kalıbı buzluktan çıkarıp ters çevirerek parfeyi kalıptan çıkartalım. Üzerindeki folyoyu da çıkardıktan soma parfeyi dilimleyerek servis yapalım.

0 Responses to "Meyveli Parfe"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...