Mantarın Faydaları ve Mantar Çorbası
Author: LUGAS // Category: ÇORBALAR, Sebzelerin Meyvelerin Ve Besinlerin Faydaları
Kalsiyum, fosfor, potasyum, demir ve bakır yönünden zengin olan mantar şeker, kalp, damar hastalıkları ve aneminin düşmanıdır.Vitamin deposu olan mantar, insan sağlığını koruyucu B vitaminleri (B1, B2, B3, B5, B7) C ve D vitamini yönünden zengin bir besindir.
Bağışıklık sistemini güçlendiren mantar, bünyeyi hastalıklara karşı korur.
Mantarın bilinen en iyi bitkisel protein kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, "Vücut hayvansal gıdalarla protein kadar da yağ alıyor ancak mantarda yağ oranı neredeyse sıfır. Mantarla vücut saf protein alır" demektedirler. Etin yerini tutan mantarın, protein değeri etten fazladır.
Mantarın kolesterolü düşürücü özelliği vardır. Yağ oranı yok denecek kadar düşük olan ve kesinlikle kolesterol içermeyen mantarlar, sağlıklı diyet listelerinde kullanılır.
Mantar yorgunluğu giderir, düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir ve bedenin gelişmesinde yardımcı olur.
Mantarı romatizma ve üremi olanlar yememelidir.
Mantar barsakların çalışmasını sağlar.
Mantardaki 'Lentinian' adı verilen maddenin tümörleri azalttığı bilinmektedir.
Mantar beyin kanamaları, damar sertliği ve enfeksiyonlara karşı koruyucudur.
Boy, biçim, bölge bakımından büyük değişiklikler gösteren mantar, yüz bin kadar çeşidi bulunan bir çeşit bitkidir.
Mantar zehirlenmelerine karşı tanınmayan mantarlar yenmemelidir, özellikle kültür mantarı yenmelidir.
Alıntıdır
Mantar Çorbası
400gr. Mantar küp kesilmiş
2 Yemek kaşığı dolusu un
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı süt
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı margarin
Pul biber, nane, tuz
Sıvı yağ
Yapılışı: Unu, sütü, yumurtayı, yoğurdu karıştırın. Biraz sıvı yağda mantarı soteleyin. Mantara yoğurtlu karışımı ve yeterince soğuk su ekleyip, çorbayı pişirin. Mantar çorbasını ocaktan ocaktan alıp, içine tuz ekleyin. 1 yemek kaşığı margarin ve biraz sıvı yağında naneyi pul biberi ile birlikte yakıp, mantar çorbasının içine karıştırıp servis yapın.
Bağışıklık sistemini güçlendiren mantar, bünyeyi hastalıklara karşı korur.
Mantarın bilinen en iyi bitkisel protein kaynağı olduğunu belirten uzmanlar, "Vücut hayvansal gıdalarla protein kadar da yağ alıyor ancak mantarda yağ oranı neredeyse sıfır. Mantarla vücut saf protein alır" demektedirler. Etin yerini tutan mantarın, protein değeri etten fazladır.
Mantarın kolesterolü düşürücü özelliği vardır. Yağ oranı yok denecek kadar düşük olan ve kesinlikle kolesterol içermeyen mantarlar, sağlıklı diyet listelerinde kullanılır.
Mantar yorgunluğu giderir, düşünme ve öğrenme yeteneğini geliştirir ve bedenin gelişmesinde yardımcı olur.
Mantarı romatizma ve üremi olanlar yememelidir.
Mantar barsakların çalışmasını sağlar.
Mantardaki 'Lentinian' adı verilen maddenin tümörleri azalttığı bilinmektedir.
Mantar beyin kanamaları, damar sertliği ve enfeksiyonlara karşı koruyucudur.
Boy, biçim, bölge bakımından büyük değişiklikler gösteren mantar, yüz bin kadar çeşidi bulunan bir çeşit bitkidir.
Mantar zehirlenmelerine karşı tanınmayan mantarlar yenmemelidir, özellikle kültür mantarı yenmelidir.
Alıntıdır
Mantar Çorbası
400gr. Mantar küp kesilmiş
2 Yemek kaşığı dolusu un
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı süt
1 Yumurta
1 Yemek kaşığı margarin
Pul biber, nane, tuz
Sıvı yağ
Yapılışı: Unu, sütü, yumurtayı, yoğurdu karıştırın. Biraz sıvı yağda mantarı soteleyin. Mantara yoğurtlu karışımı ve yeterince soğuk su ekleyip, çorbayı pişirin. Mantar çorbasını ocaktan ocaktan alıp, içine tuz ekleyin. 1 yemek kaşığı margarin ve biraz sıvı yağında naneyi pul biberi ile birlikte yakıp, mantar çorbasının içine karıştırıp servis yapın.
0 Responses to "Mantarın Faydaları ve Mantar Çorbası"
Yorum Gönder