Mantarlı Patates Bohçası

Author: LUGAS // Category:


Ye-16 Patates etkinliği sayesinde akşam yemeğinde değişik bir tat yakalama şansına sahip olduk. Patatesin her türlüsünü severek tüketen biri olarak bu bohçaların tadını da çok beğendim. Bir tanesi bile doymanıza yetiyor. Toplamda 8 adet bohçanız oluyor. Tarifi Lezzet'ten aldım.

Malzemeler:

  • 5 patates
  • 300 gr mantar
  • 1 tavuk göğüs eti
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 4 çorba kaşığı un
  • 2 yumurta
  • 4 çorba kaşığı galeta unu
  • 4 çorba kaşığı mısır unu
  • Tuz, karabiber, kekik
Yapılışı:

Patatesleri haşlayın. Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Soğanı ince ince doğrayın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp kıyın, mantarları dilimleyin. Zeytinyağını tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Sarımsak ve tavuğu ekleyip kavurun. Mantarları ilave edip suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuz, karabiber, kekik ve maydanozu serpip karıştırın. Haşlanan patatesleri çatalla ezerek püre yapın. Un, yumurta, kaşar peyniri ve tuz ekleyip karıştırın. Ele yapışan oldukça cıvık bir karışım elde ediyorsunuz. Şekil vermeden önce elinizi mutlaka su ile bolca ıslatın. Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp mantarlı karışımla içlerini doldurun ve kapatın. Galeta unu ile mısır ununu harmanlayın. Benim harmanlanmış un karışımımın yarısı arttı siz ölçüleri yarı yarıya azaltarak kullanabilirsiniz. Patates bohçalarını bu karışıma bulayıp yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Şule

0 Responses to "Mantarlı Patates Bohçası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...