Mantı Çorbası

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler
250gr kayseri mantısı(hazır yada yapapilirsiniz)
1 tepeleme yemek kaşığı un
5 su bardağı su
1 çay kaşığı kuru nane
300 gr yoğurt
2.5 yemek kaşığı tere yağı
Kırmızı biber ve kara biber

Hazırlanışı

Büyük bir tencerede 1 yemek kaşığı unu soğuk suyla ezin, naneyi ekleyin ve karıştırarak üzerine 5 su bardağı suyu ekleyin. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin kaynayınca arzuya göre tuz ilave edip mantıyı ilave edin. Orta ateşte mantıyı pişirin. Ocaktan aldıktan sonra biraz ılımaya bırakın. ayrı bir kapta yoğurdu ezin(yoğurdu pişen çorbanın kıvamına göre yani çorbanın koyuluğuna göre cıvık veya katı ezin) ılıyan çorbanın tam ortasına yoğurdu yavaş yavaş dökün ve homajen olarak dağılması için karıştırın.(yoğurdun, çorbanın tam ortasına dökülmesinin sebebi yoğurdun sıcaktan kesilmemesi içindir) üzerine tereyayı kızartıp karbiber ve kırmızı biber ekleyin .

0 Responses to "Mantı Çorbası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...