Coş Hoşafı (Pancar Hoşafı)

Author: LUGAS // Category: ,

Pancardan yapılan bir hoşaf.Bolu'nun Seben ilçesine ait bir hoşaf. Pilavların yanında çok güzel gidiyor.Pancar sevenler ,değişik tatlara hayır demeyenler deneyebilirsiniz.Benim çok sevdiğim bir lezzettir.Gelelim tarifimize.

Malzemeler:
  • Pancar
  • Şeker
  • Vişne,erik yada kayısı (hangisini isterseniz)
  • Su

Yapılışı: Pancarımızı güzelce yıkarız.Düdüklü tencerenin içinde patates haşlar gibi pişiririz.Soğuduktan sonra kabuklarını soyarız ve rendeleriz.Daha sonra aynı hoşaf yapar gibi bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırır ve kaynatırız.Afiyettt olsunnnn.

0 Responses to "Coş Hoşafı (Pancar Hoşafı)"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...