lussekatter

Author: LUGAS // Category: , ,


1-2 paket safran+1 kesme şeker
1 çay bardağı tatlı badem
50 gr yaş maya
175 gr margarin
500 ml süt
½ çay kaşığı tuz
2 dl = 180 gr şeker
15-16 dl = 1 kg a yakın un
üzeri için;
Yumurta
Kuru üzüm

Mayayı bir kaba koy. Yağı erit ve sütü ekle. 37C° olunca (serçe parmağın sıcaklığa dayanma derecesi) kaba boşalt ve mayayı erit. Safran, şeker, küçük doğranmış bademler, tuz ve unun çoğunu kaba ekle ve pürüzsüz bir hamur elde et. Bir örtü altında 45 dakika mayalandır. Unlanmış bir tezgaha hamuru koy ve 35 eşit parçaya böl. Parmak kalınlığında uzun rulolar yap ve s şekli ver ve uç kısımlarını resimdeki gibi birbirine yapıştır. Tepsiye diz ve kıvrım yerlerine üzüm tanelerini yerleştir. Örtü altında tekrar 30 dakika mayalandır. Çırpılmış yumurta sur. 250C° de pişir. Örtü altında ılımalarını bekle. Lussekatt Lucia günleri ile bağdaştırılmış bir çörektir. Lucia Italyanca da ışık anlamına gelir ve kuzey kutbunda gün ışığının azalmasına denk gelen 13 aralık`ta (1700 lu yıllardan kalma bir gelenek) Lucia günü kutlanır ve lussekatt çörekleri yenir. Lussekatter yazıldığı gibi okunur.


0 Responses to "lussekatter"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...