4 dilim somon balığı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
½ limon suyu
Tuz, karabiber
Limonlu tereyağı;
75 gr oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
1 limon suyu
Patates paketi;
8 orta boy patates
4 tane 30 x
Kıyılmış dereotu
4 yemek kaşığı tereyağı
Süsleme için lime yada limon
Limonlu tereyağı için yağ ve limon suyunu karıştır ve dolapta beklet. Patatesleri soy ve zar şeklinde doğra. Alüminyum folyolara paylaştır. Tuzunu ek, yeşil sogan ve dereotunuda ekle. Uzerlerine biraz sıvı veya tereyağı kat. Paketleri düzgünce kapat. Fırında veya ızgarada pişir. Balıklara fırçayla biraz yağ sür. Limon suyunu gezdir. Tuz ve biberini ek. Izgarada pişir. Limonlu yağı balıklara paylaştırarak, patates ile servis et.
0 Responses to "limonlu somon ve patates bohçası"
Yorum Gönder