kıymalı börek

Author: LUGAS // Category:
Buğday çorbasında takıldın diyor arkadaşlar :) Mutfağa giremediğim gibi, elimdeki tarifleri de yayınlamaya vakit bulamadım yine..

Bir anne tarifi daha.. Babam çok sever bu böreği. Yapılışı kolay olup, çok da lezzetlidir..

Malzemeler:
  • 1 kg yufka
  • 1/2 kg kıyma
  • 2 adet domates
  • 2 adet biber
  • zeytinyağ
  • tuz, karabiber

Yapılışı:

  • Böreğin içini hazırlamak için önce tavaya zeytinyağını koyun, kıymayı ilave ederek kavurmaya başlayın.
  • Kıyma rengini değiştirip biraz kavrulunca, domates ve biberini ilave edin.
  • Tuz, karabiber arzunuza göre pul biber de koyarak, 2-3 dakika kadar daha kavurun.
  • 2 adet yufkayı tepsiye yayın. Harçtan bir miktar üzerine yayın.
  • Aralara ayrı bir kasede karıştırdığınız su ve zeytinyağ karışımını sürün.
  • Kıymalı harcı iki yufkada bir döşeyin.
  • Böreğin en üstüne, su ve zeytinyağa yarım kaşık kadar yoğurt karıştırıp sürün.

180 C 'de 20-30 dakika üzeri kızarana dek pişirin.


0 Responses to "kıymalı börek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...