Kıymalı Pişi
Author: LUGAS // Category: börekler, hamur, hamurişi, kıyma, kıymalı pişi, kiymali pisi, p, pişi k, tarifal.blogspot.comKıymalı Pişi
Cuma günü annem pişi yapmam için fırından ekmek hamuru almış. Ben de hamurun birazını kıymalı pişi, birazını peynirli pişi, birazını sade pişi yaptım.
Ekmek hamurundan parçalar kopardım ve yağlanmış tezgahın üzerinde elle biraz açıp, hamurların kabarmalarını bekledim. Hamurlar kabarırken, küçük küp kestiğim soğanı biraz sıvı yağında kavurdum. Kıymayı ekleyip, kıyma suyunu çekene dek kavurdum. İnce kesilmiş maydanozu, karabiberi, tuzu koyup ocaktan aldım. Kıymalı pişinin harcı soğurken ince kesilmiş maydanozu ve peyniri karıştırarak peynirli pişinin harcını hazırladım. Hamurların bazılarına kıymalı harçtan, bazılarına peynirli harçtan koydum. Kıymalı pişileri ve peynirli pişileri sıvı yağında kızarttım. Sade pişileri ise içlerine bir şey koymadan, yüksek ateşte kızgın sıvı yağında kızarttım. Pişileri çayla birlikte sıcak sıcak servis yaptım.
Ellerinize saglik..Nefis gorunuyorlar..Duzeltmenizi istedigim bir husus olacak,bu geleneksel boregin ismi Pişi'dir.'' P'' harfi ile yazilmaktadir.Etli Bişi,peynirli Bişi diye okuyunca merak ettim nasil birşey diye...resmi goruce pişi oldugunu anladim.Sanirim yanlis yazilmis.Bsarilarinizin devamini dilerim.
teşekkürler yardımınız için düzeltildi böyle ziyaretçilerimizin yardımıyla kayıtlarımız düzelince dahada mutlu oluyoruz :)