Bu pilavı ana yemeğin yanında kullandığım gibi meze olarakta kullanabiliyorum.
Faydalı bir tarif yani ;)
malzemeler;
250 gram kuzu eti
1 kaşık tereyağ
1 su bardağı pirinç
2 ad. patlıcan
1 büyük soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1/2 çay bardağı dolmalık fıstık
1/2 çay bardağı kuş üzümü
tuz ve biraz tarçın.
- Eti küp küp doğrayıp, düdüklü tencerede yumyumuşak pişiriyorum. Sonra tere yağda biraz soteleyip kızartıyorum.
- Patlıcanları da kabuklarını soyup, küp doğrayıp kızartıyorum. Havlu kağıtın üstünde yağını aldırıyorum.
- Soğanları yemeklik doğrayarak pembeleştiriyorum. Dolmalık fıstıklarıda ekleyip çeviriyorum.Pirinci yıkayıp, üstüne ekliyorum. sonra pirincin 2 katı suyu (2 su bardağı)ve kuş üzümlerini koyarak pilavı pişiriyorum.
- Demlenme aşamasında patlıcanlarıda ekleyip bir örtü yardımıyla pilav tenceresini sarıyorum.
- Derin bir kabın en dibine önce etleri yaydırıyorum sonra demlenen pilavı üstünden bastırarak servis kabına sığdırıyorum.
- En son işlem, kaseyi ters çevirip, servis yapıyorum. Afiyet olsun..
0 Responses to "kuzu etli/patlıcanlı pilav"
Yorum Gönder