Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 s.b. un
- 1 s.b.'dan 1 parmak eksik seker
- 1 yemek kasigi kakao
- 1 paket vanilya
- yarim paket kabartma tozu
Yapilisi:
Yumurtayla seker köpürene kadar çirpilir. Diger malzemeleri katip yavas yavas hepsi karistirilir. Kelepçeli yuvarlak kaliba dökülüp 175C firinda pisirilir. Kremasini hazirlamak içinse tüm malzemeleri bir tencereye alip karistirarak koyulasincaya dek pisirelim. Soguyunca mikserle pürüzsüz bir hal alana kadar çirpalim. Kek pistikten sonra sogumaya birakilir. Soguyunce ortadan ikiye kesilir. Kekin bir parçasinin iç yüzü disa gelecek sekilde yuvarlak bir kasenin içine yerlestirilir. Hazirladigimiz kremayi içine dökelim. Kekin diger parçasini üzerine kapatalim ve fazlaliklarini keselim. Üzerine strec folyo ile kapatip bir gece buzdolabinda dinlendirelim. Ertesi gün servis tabagina ters çevirelim. Üzerine hazir çikolata sosu dökelim. (Soguk olmasina dikkat edin) Arzunuza göre süsleyip servis yapabilirsiniz.
0 Responses to "Kümbet Pasta"
Yorum Gönder