krep

Author: LUGAS // Category:

Krep ne güzel bir şeydir değil mi? Sabahları bakkala ekmek almaya gidecek kimse bulamadığınızda çok işe yarar.. He bir de krep hamurunun arka yüzünü hoplatarak çevirmeye çalışmak vardır her seferinde bazen olur, bazen ikiye katlanıp kalır.. eğlencelidir krep..


malzemeler:

2 su bardağı un3 yumurta

2.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ

biraz tuz
bir miktar tere yağ (tava için)

Unu derin bir kaseye boşaltın, yumurtaları tek tek karıştırın. Yağı, tuzu ekleyin, sütle yavaş yavaş sulandırın. Krep hamurunun pütürsüz olması gerekir. Hamurun tüm malzemelerini mikserle karıştırın. Krepleri mümkünse orta boy bir yapışmaz tavada az tereyağında hazırlayın. Tereyağını kızdırdıktan sonra bir kepçe hamuru tavaya boşaltın ve sıvı kısımları çeperlere doğru akacak şekilde tavayı hareket ettirerek hamuru yaydırın. Pişmeyen tarafı çevirmek için geniş bir spatula kullanabilirsiniz.

0 Responses to "krep"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...