Köz Patlıcanlı Börek-Peynirli Helva

Author: LUGAS // Category: ,
Köz Patlıcanlı Börek



2 Yufka
6 Küçük patlıcan
1,5 Su bardağı beyaz peynir
1 Soğan, maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber
Sıvı yağ
Sosu için:
Yarım su bardağı yoğurt
1/4 Kahve fincanı sıvı yağ
1 Yumurta akı
1 Yumurta
Yapılışı: Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve küçük küp kesin. Küçük kesilmiş soğanı sıvı yağda kavurup soğutun. Soğuyan soğanın içine köz patlıcanı, maydanozu, peyniri, tuzu, baharatları karıştırın. Sos malzemelerini çırpın. Yufkaları dörde kesip, yoğurtlu sostan sürün. Üzerlerine patlıcanlı harçtan koyup, sigara böreği şeklinde sarın. Yumurta sarısı sürüp, çörekotu susam serpin. Köz patlıcanlı börekleri fırında pişirin.

Peynirli Helva



1,5 Su bardağı un
1,5 Su bardağı şeker
1,5 Su dardağı süt
300gr. Tuzsuz peynir
200gr. Tereyağı
1 Çay bardağı dolmalık fıstık
Yapılışı: Tereyağla fıstığı tencereye alıp, tereyağı eriyene dek fıstığı kavurun. Unu ekleyip kavurun. Süt ve şekeri birlikte kaynatın. Peyniri küçük küçük kesip yıkayın ve kavrulmuş una karıştırıp, biraz daha kavurun. Sıcak olan sütlü şerbeti ekleyin ve şerbetini çekene kadar pişirin. Demleyip, sıcak veya ılık olarak servis yapın.

0 Responses to "Köz Patlıcanlı Börek-Peynirli Helva"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...