Kıbrıs Tatlısı

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler
şerbeti için;
2 büyük kahve fincanı su
2,5 büyük kahve fincanı


şekerhamuru için;
1 büyük kahve fincanı galeta unu
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı sıvı yağ
4 yumurtak abartma tozu


vanilyakreması için;
1 lt süt
1 büyük kahve fincanı şeker
1 büyük kahve fincanı hindistan cevizi
1 büyük kahve fincanı nişasta

Hazırlanışı
şerbeti için gerekli malzemeleri kaynatarak ilk önce şerbet hazırlanır ve soğumaya bırakılır.hamuru için şeker ve yumurta beyazlaşıncaya kadar çırpılır ve diğer malzemeler eklenir. 200 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Daha sonra hamur sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür ve içine çekmesi için beklenir.Kreması için nişasta sütün içine yavaş yavaş dökülürek karıştırılır, diğer malzemeler ilave edilip katılaşıncaya kadar pişirilir. 5-10 dk bekletildikten sonra şerbetini çekmiş tatlının üzerine sürülür. Afiyet olsun…

0 Responses to "Kıbrıs Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...