Tam bana göre bir tarif daha..
Hiç vakit almayan, mantar seven herkesin ayıla bayıla yediği, davetleri zenginleştiren bir ara sıcak... Bazen tek kişilik güveçlerde de yapıyorum. Şık oluyor servisi..
Dün akşam işten gelince, mantarları yıkamak dahil 15 dakikada fırına girdi. Pişmesi 30-40 dakika sürüyor.
Malzemeler:
- 1 paket mantar ( yaklaşık 500-600 gr)
- kaşar (ne desem, tamamen göz kararı :)
- 1 çorba kaşığı kadar tereyağ
- tuz
Yapılışı:
- Mantarların saplarını koparıp, iyice yıkıyorum.
- Biraz süzüldükten sonra, mantarları ters olarak fırın tepsisine sıralıyorum.
- Saplarına kıyamıyorum, onlarıda kesip aralara sıkıştırıyorum.
- Kaşarı eskiden rendeler koyardım. Şimdi uzun uzun uğraşmıyorum. Elimde kaşar küp küp kesip, mantarın büyüklüğüne göre koyuyorum içlerine.
- Üstüne de tereyağını 2-3 parçaya bölüp koyuveriyorum.
- Önce tepsi ve mantarlar çabuk ısınsın diye, 200 C deki fırına atıyorum. Kaşarlar eriyince, mantarlar pişmeden kızarmasın diye 170 C'ye düşürüyorum.
- Mantarlar bir süre sonra suyunu salıyor. 30 dakika sonra çıkarıyorum. Ben biraz diri seviyorum mantarı. Siz pişmiş olup olmadığını kontrol edip süresini ayarlayın.
- Resimde de görüldüğü üzere ben sulu bırakıyorum. Daha lezzetli oluyor.
- Kaşarları da çok kızartmayın. Çabuk sertleşiyor.
Yazdıklarımı bir daha okudum da, kendimi tebrik ediyorum... Bu kadar basit bir yemek, ancak bu kadar uzun anlatılabilirdi:)
0 Responses to "kaşarlı mantar"
Yorum Gönder