Arkadaslar öncelikle yorum ve email yoluyla güzel dileklerde bulunan herkese çok çok tesekkür ediyorum :)) Çok mutlu oldum gerçekten.. Bu aralar ugramaz oldum bloglara kusura bakmayin.. Migde bulantilari, yorgunluk derken zaman uçup gidiyor.. Is'e bile zor gittigim günler oluyor.. Olsun herseye deger tabii :) Eee anne olmak kolay degil diyorlar :)) Canim askim sagolsun benim en büyük destegim, yardimcim. Tatli yorgunluklar bunlar :) Neyse geçelim tarifimize..
Tarif'i Yemek Günlügüm sayfasindan almistim.
Malzemeler:
- 500 gr orta yagli kiyma
- 2 ç.k. pirinç
- 2/3 s.b. su
- 1 büyük sogan
- 2 yumurta (1 yumurtanin sarisi içine)
- 1 ç.k. irmik
- tuz
- karabiber
- 5-6 corba kasigi misir unu
- siviyag (kizartmak için)
- yarim demet maydanoz
Yapilisi:
Bir tavaya kiymamizin yarisini ve rendelenmis soganimizi alip kavuralim. Ayri bir kapta 2 ç.k. pirinci su ile haslayalim. Bir karistirma kabinin içine kavrulmus kiymamizi, kalan kiymamizi, 1 yumurtanin sarisini, haslanmis pirinci, irmik ve maydanozumuzu alalim güzelce yoguralim. 1 saat kadar buzdolabinda harcimiz kendini çeksin diye bekletelim. Harctan ceviz büyüklügünde parçalar koparip oval seklinde köfteler yapalim. Köfteleri una daha sonrada yumurtaya bulayip alt üst ederek yagda kizartalim.
0 Responses to "Kadinbudu Köfte"
Yorum Gönder