Kadayıflı Tavuk Göğsü

Author: LUGAS // Category: ,

Oktay Ustanın tariflerinden bir tane daha .Kesinlikle denemeye değer.Hem çıtır çıtır,hem yumuşak bir lezzet.Kim yediyse tam not verdi.Siz de denemek isterseniz.Buyrun tarif burada.

Malzememiz:

Yarım kg tel kadayıf
1 su b. ceviz
2 su b. tozşeker
125 gr.tereyağı

Tavuk göğsü için:
1 lt. süt
1 su b. un
1 su b. tozşeker
125 gr.margarin
vanilya

Yapılışı:Tencereye 125 gr.margarini alın üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek kavurun.Un kavrulduktan sonra üzerine 1 litre sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek pişirin.Mikserle 5 dakika çırpın.Bu sırada Yarım kg.tel kadayıfı ince olarak kesin ve tavaya alın.Üzerine 125 gr.tereyağ ilave edin ve karıştırın.Üzerine 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı elinizle kırdığınız cevizi ilave edin devamlı karıştırarak kadayıfı kavurun. Bir borcama tel kadayıfın yarısını zemine alın üzerine pişirdiğiniz tavuk göğsünü ilave edin ve tekrar kalan tel kadayıfı üzerine alın.Soğuk olarak tatlınızı servis edin.Afiyett olsunnn..

0 Responses to "Kadayıflı Tavuk Göğsü"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...