IslakKek tarifi

Author: LUGAS // Category:

Malzemeler
4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Hazırlanışı
Öncelikle geniş bir kasenin içinde 4 adet yumurta ve 2 su bardağı tozşekeri iyice çırpalım. Daha sonra 1 su bardağı süt, sıvıyağ ve 2 çorba kaşığı kakaoyu ilave edelim. Bu karışımdan 1 su bardağını, daha sonra kullanmak için ayıralım. 2 su bardağı unu ekleyerek ilave edelim. 1 paket vanilya ve kabartma tozunu katalım. Dilerseniz çırpma teliyle ya da mikserle hepsini karıştıralım. Sıvı haldeki kek hamurunu dilediğimiz biçimdeki kalıba boşaltalım. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek pişirelim. Keki fırından aldıktan sonra, ayırdığımız 1 su bardağı kakaolu karışımı, üzerine eşit miktarda dökelim. Üzerini çikolata parçalarıyla süsleyip, dilimleyerek servis yapalım.

0 Responses to "IslakKek tarifi"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...