Beşamal soslu tavuk
Author: LUGAS // Category:Ailece çok severek yediğimiz bir tavuk yemeği:))
Malzemeler:
5 adet but pirzola (kemiksiz)
3 orta boy patates
2,5su bar.süt
1çay bar.un
100gr.kaşar peyniri rendesi
tuz,karabiber,muskat
3-4çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle butları haşlıyoruz.Haşlanıp soğuduktan sonra küçük,küçük doğruyoruz.Borcama doğranmış butları,küp doğranmış patatesleri koyup tuz,karabiber ekleyip iyice harmanlıyoruz.Diğer tarafta bir tencereye sıvıyağ ekliyoruz(İsterseniz margarin veya tereyağ kullanabilirsiniz)1 çay bar.unuda ekleyip un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz...sütü ve muskat rendesi ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.Ilınmış olan beşamal sosu tavuk,patateslerin üzerine yayıyoruz.üzerine kaşar rendesi ve 2 bardak tavuk suyu ilave edip 185 derece ısınmış fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun...
0 Responses to "Beşamal soslu tavuk"
Yorum Gönder