Bu gün çok sevdiğim bir keki yayınlamak istiyorum.Uzun yıllardan beri yaparım.İlk yaptığımda liseye gidiyordum.Hiç unutmam çok sevdiğim bir ablam vardı bir gün pikniğe gidecektik bana sen kek yapabilirmisin dedi ben de yaparım dedim.Dur sana bir tarif vereyim dedi.O an bulduğum bir peçetenin üstüne tarifi yazdım ve hemen yaptım.Süper bir şey olmuştu.O günden bu yana yaparım.Benim gibi çocuklarımda çok sever. Uzun süre tazeliğini koruyan bir kek.Eminim herkesin bildiği bir kektir ama olsun burada da olsun değil mi :)
Gelelim tarife
Malzemesi:
4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ (250 gr margarinde olabilir ben sıvı tercih ediyorum )
2-3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Yapılışı:Süt,sıvı yağ,şeker, kakao karıştırılır bir bardak ayırıp yumurtalar ilave edilir.Sonra içine kabartma tozu ,vanilya,un ilave edilip karıştırılır.Karışım yağlanmış kek kalıbına(borcama siz neyi uygun görürseniz ) dökülür. Ben genelde kekleri soğuk fırına sürerim.Bu kekide öyle yapıyorum.180 derecede 60 dakika pişiriyorsunuz.Hiç kapağını açmanıza gerek yok. Pişip pişmediğinide kontrol etmeyin.Emin olun 60 dakika yeterli.Tabii bu benim kullandığım borcama göre .Eğer kek kalıbı olursa kontrol etmenizde fayda var belki içi pişmeye bilir. Piştikten sonra ayırmış olduğumuz karışım kekin üzerine dökülür.Onun üzerinede hindistan cevizi serpilir.Afiyet olsun
0 Responses to "ISLAK KEK"
Yorum Gönder