Bu havuçlu mufinları Evcini'nin çok övdüğünü görünce bende deniyim dedim :) Genelde yaptığım tariflerde mutlaka bir kaç değişiklik yaparım duramam, bu sefer çok övüldüğü için hiç değiştirmeden sadece kabartma tozu ile karbonat oranlarında ufak bir oynama dışında tarife uydum :) Ben kendi sayfamda da bulunması için tarifini veriyorum.
Malzemeler:
280 gr. un (1+ 3/4 cup)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı vanilya
1 büyük yumurta
90 ml süt (Bir çay bardağından biraz eksik)
2 yemek kaşığı bal
110 gr. toz şeker (Bir su bardağından iki parmak eksik)
340 gr. rendelenmiş havuç (3 orta boy havuç)
90 ml. sıvı yağ (Bir çay bardağından biraz eksik)
85 gr. dövülmüş ceviz (Bir su bardağından biraz eksik)
Yapılışı :
Büyük bir kasede elenmiş unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını karıştırın. Başka kasede çatal yardımıyla yumurtayı çırpın. Sütü, balı, şekeri, vanillayı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Sıvı ve kuru malzemeleri birbirine karıştırın. Biraz kıvamlı sert gibi gelebilir hamur, havuçları ekleyince daha yumuşak bir hale geliyor. Cevizleride ekledikten sonra kaşıkla kalıplara paylaştırın. 25 dakika, 190 C derece fırında pişirin. Üstlerine krem şanti ile süsleme yapabilirsiniz. Bu tarifle tam 12 adet mufin çıkıyor.
Büyük bir kasede elenmiş unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu ve tarçını karıştırın. Başka kasede çatal yardımıyla yumurtayı çırpın. Sütü, balı, şekeri, vanillayı ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Sıvı ve kuru malzemeleri birbirine karıştırın. Biraz kıvamlı sert gibi gelebilir hamur, havuçları ekleyince daha yumuşak bir hale geliyor. Cevizleride ekledikten sonra kaşıkla kalıplara paylaştırın. 25 dakika, 190 C derece fırında pişirin. Üstlerine krem şanti ile süsleme yapabilirsiniz. Bu tarifle tam 12 adet mufin çıkıyor.
0 Responses to "Havuçlu Mufin"
Yorum Gönder