Ara sıra evde ekmek kokusunu hissetmek insana ayrı bir enerji veriyor.Eğer hiç evde ekmek yapmadıysanız bir deneyin derim.Süper bir şey.Hele bir de ekmek sıcacıkken tereyağı ile yemekk üffff süperin ötesinde :)).Neyse ben fazla uzatmayayım tarifimi vereyim.
Ekmek makinasında yaptığım bir ekmek .Aslında ben yapıyorum demek makinaya biraz haksızlık olur.Ben sadece malzemeleri koyuyorum gerisini kendisi hallediyor.Teşekkürlerr bizi teknolojinin güzelliklerini sunanlar.Gelelim tarifimize.
Malzememiz:
Ekmek makinasında yaptığım bir ekmek .Aslında ben yapıyorum demek makinaya biraz haksızlık olur.Ben sadece malzemeleri koyuyorum gerisini kendisi hallediyor.Teşekkürlerr bizi teknolojinin güzelliklerini sunanlar.Gelelim tarifimize.
Malzememiz:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı haşhaş
- 3 yemek kaşığı susam
- 2 çay kaşı tuz
- 2 çay kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı süt tozu
Yapılışı:Bütün malzememizi yoğurma kabına koyarız.Sadece bir yemek kaşığı susam ve bir yemek kaşığı haşhaşı ayırırız.Makinamızı ekmek yapma ayarında çalıştırırız.Yoğurma işlemi bittikten sonra hamurun üzerine susamı ve haşhaşı serpiştiririz.Gerisini makinaya bırakın o halleder.
0 Responses to "HAŞHAŞLI EKMEK"
Yorum Gönder