Ramazanın gülü güllaç.Güllaçsız ramazan olur mu olmaz tabii ki.Ben ramazanda sık sık yaparım güllacı.Ailecek çok severiz.Özellikle fındıklısı benim favorim.
Malzememiz:
250 gr güllaç
7 su bardağı süt
2 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 paket vanilya
İsteğe göre 1 su bardağı kadar ceviz ,fındık,fıstık
Yapılışı:Önce sütü kaynatalım içine toz şekeri ve vanilyayı ilave edelim.Şeker eridikten sonra bir tepsiye şekerli sütten biraz dökelim.El yakmayacak ısıya geldikten sonra güllaç yapraklarını tek tek yumuşatıp diğer tepsiye alalım.Sırayla dizelim.250 gr da 10 tane güllaç yaprağı oluyor.5. yapraktan sonra araya ceviz,fındık,fıstık artık hangisini tercih ederseniz serpelim.Aynı işleme devam edelim.Güllaç yaprakları bittikten sonra geri kalan sütüde güllaçların üzerine dökelim.İstediğimiz gibi süsleyip 4- 5 saat sonra servis yapabiliriz.Afiyet olsun. (Bu arada yazmayı unuttum eğer gülsuyunu seviyorsanız sütün içine gülsuyu da ilave edebilirsiniz)
Malzememiz:
250 gr güllaç
7 su bardağı süt
2 su bardağından biraz fazla toz şeker
1 paket vanilya
İsteğe göre 1 su bardağı kadar ceviz ,fındık,fıstık
Yapılışı:Önce sütü kaynatalım içine toz şekeri ve vanilyayı ilave edelim.Şeker eridikten sonra bir tepsiye şekerli sütten biraz dökelim.El yakmayacak ısıya geldikten sonra güllaç yapraklarını tek tek yumuşatıp diğer tepsiye alalım.Sırayla dizelim.250 gr da 10 tane güllaç yaprağı oluyor.5. yapraktan sonra araya ceviz,fındık,fıstık artık hangisini tercih ederseniz serpelim.Aynı işleme devam edelim.Güllaç yaprakları bittikten sonra geri kalan sütüde güllaçların üzerine dökelim.İstediğimiz gibi süsleyip 4- 5 saat sonra servis yapabiliriz.Afiyet olsun. (Bu arada yazmayı unuttum eğer gülsuyunu seviyorsanız sütün içine gülsuyu da ilave edebilirsiniz)
0 Responses to "GÜLLAÇ"
Yorum Gönder