Gökkuşağı Tatlısı

Author: LUGAS // Category:

gokkusagi

MALZEMELER
6 YUMURTA
6 KAHVE FİNCANI UN
6 KAHVE FİNCANI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 PAKET VANİLYA 3/4 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU (PASTAYI ISLATMAK İÇİN HAZIR VEYATAZE PORTAKAL SUYU)
1 MUZ
2 KİVİ
2 MANDALİNA VEYA PORTAKAL

KREMASI
1 PAKET KREM ŞANTİ
1 YUMURTA
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
(KREM ŞANTİ İÇİN)
4,5 ÇORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)
3 SU BARDAĞI SÜT
3/4 SU BARDAĞI ŞEKER

HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp kö­pürene dek çırpalım. Elenmiş unu ve kabart­ma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarıyla veya çırpma teliyle karıştıralım. Kalıbı marga­rinle yağlayıp tabanına un serpelim. Hamuru kalıba boşaltıp 190° ısılı fırında pişirelim. Pas­tayı kalıbı içinde soğutup ikiye keselim. Pasta­nın kesik yüzeylerini fırça yardımı ile portakal suyuyla ıslatalım. Tencereye unu, şekeri, sütü, çırpılmış yumurtayı ekleyip ağır ateşte ve sü­rekli karıştırarak üzeri göz göz olana relim. Kremayı ateşten alıp soğutarak mikserle yarım dk. çırpalım. Kremayı pastanın alt ve üst parçasının kesik yüzeylerine yayalım. Alt parçasının üzerine dilimlenmiş meyveleri di­zip üst parçasını oturtalım. Krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıp koyulaştırarak kalan kremaya ekleyip karıştıralım. Pastanın üzerini ve yanlarını krema ile kapatalım. Üzerine hindistan cevizi serperek meyve dilimleriyle süsleyelim.Pastayı buzdolabında4-5 saat bekletip sonra servis yapılım

0 Responses to "Gökkuşağı Tatlısı"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...