Çikolatalı Pasta

Author: LUGAS // Category:
Çikolatalı Pasta

Malzemeler

Çikolatalı Pasta

-Bir tane kakaolu pandispanya -Bir paket creme paradies -Üç paket süt kreması (600 gr.) -100 gr. bitter çikolata -80 gr. beyaz çikolata -Kavrulmuş file badem -1 su bardağı şekerli ılık süt

Hazırlanışı

Süt kremasını toz halındeki creme paradies ile çırpın, çikolataları ayrı ayrı benmari usulü eritin. Pandispanyayı enine üçe kesin ve ilk iki katını ılık sütle ıslatıp kremasını sürün. En üstünü ıslatmayın, kaşık yardımıyla her iki çikolatdan yeteri kadar koyun. Kürdan veya başka bir çubuk yardımıyla mozaik deseni verin. Biraz bekleyin çikolata donsun. Kalan kremadan kenarlarına biraz sürüp, kavrulmuş bademleri yapıştırın sabırla. Buzdolabında bekletin 2 3 saat, servis yaparken oda ısısında olamasına dikkat edinki, keserken çikolatalar kırılmasın. Kaynar suya daldırılmış bıçakta keserken kırılmayı önler


Malzemeler

-5 adet yumurta -1 su bardağı pudra şekeri -1 su bardağı un -1 çorba kaşığı kakao -1 paket vanilya

Kreması için:

-1,5 küçük paket margarin -1,5 su bardağı pudra şekeri -1/4 su bardağı süt -1 paket vanilya

Hazırlanışı

Çukur bir kapta vanilyayı, şekeri ve yumurtaları yoğurt gibi koyulaşıncaya kadar karıştırın. Unu ve kakaoyu beraber eleyerek ilave edin ve hafif karıştırın. Fırın tepsisine yağ kağıdı koyun ve üzerine karışımı 2 cm kalınlığında yayın. Orta ısılı fırında pişirin. Kağıttan çıkarın ve iki veya üç eşit parçaya ayırın.

Aralarına krema sürerek parçaları üstüste koyun. En üstüne ve kenarına tekrar krema sürerek üstünü yeşil fıstık ve çikolata rendesiyle süsleyin. Kremanın yapılışı: Margarini bir kap içinde elle yumuşatın. Pudra şekeri ve vanilya ilave edin. Krem gibi oluncaya kadar karıştırın. Sonra sütü azar azar ilave edin ve karıştırın.

0 Responses to "Çikolatalı Pasta"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...