fırında kuzu kol

Author: LUGAS // Category:
Haftasonu masamız yine çok zengindi. Masanın üstünden değil, etrafında toplananlardan bahsediyorum...

Uzun zaman sonra babaannemiz ve dedemiz konuk oldu masamıza. Onları özlemiştik. Beraber olmanın keyfini yaşadık. Pazar günü oğlum babaannesinin kolunun altından ayrılmadı..

Akşam yemeği için fırında kuzu kol hazırladım. Yapılışı son derece kolay bir yemek. Bulaşık makinesine girmeyen düdüklü tencereyi yıkamak kesinlikle daha zor... Ben oğlumla ilgilenirken, bu konuyu da annem halletmiş sağolsun.

  • Kuzu etini iyice yıkayıp, az suyla düdüklü tencereye koydum.
  • Kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirdim.
  • Daha sonra fırın tepsisine aldım. Yanlarına 3 adet patatesi, herbirini dörde bölerek sıraladım.
  • Et suyu, 7-8 diş sarımsak, soğan halkaları ve yeşil biber ilave ettim.
  • Üzerine karabiber, tuz ektim.
  • Fırında 250 C de yaklaşık 30 dakika daha pişirip, üzeri kızarınca kapattım.

Ana yemeğimizin yanına pilav, zeytinyağlı patlıcan, brüksel lahanası, soframızdan eksik olmayan yeşil salata, yoğurtlu havuç eşlik etti.

Tatlı olarak da son günlerdeki meşhur tatlımız masadaki yerini aldı. Vedat babamın da çok seveceğini tahmin ettiğim şambali tatlısını yaptım. Yanılmamışım.....

0 Responses to "fırında kuzu kol"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...