Fırında Et

Author: LUGAS // Category: ,
Stv'de ''Davetsiz Misafir'' adlı bir program vardı. İl il gezip yöresel tarifler veriyorlardı. ''Fırında Et'' tarifini bu programdan almıştım. Tadını çok beğendiğimiz fırında etin tarifini defterime yazmıştım. Fırında eti dün yine pişirdim. Bu sefer tarifte biraz değişiklikler yaptım. Fırında et tarifine sıvı yağ baharatlar konulmuyordu ve suyunu çekene dek pişiriliyordu. Ben sıvı yağ ve baharatlar ekledim ve biraz suluca pişirdim, fırında etin tadı böyle daha güzel oldu.




Fırında et için, kemiksiz etleri kuşbaşı kesin. Soğanları piyazlık kesin. Yeşil biberleri irice kesin. Domatesleri küp kesin. Bir kapta eti, soğanı, biberi, domatesi, karabiberi pul biberi, kırmızı toz biberi, tuzu ve biraz sıvı yağını çiğden karıştırın. Etli karışımı yağlanmış tepsiye yayın. Tepsinin üzerine yağlı kağıdı kapatın ve bıçakla bir kaç yerinden hafifçe delin. Yemeği fırında pişirin. Fırında et tepsideki suyunu tam çekmeden fırından alıp, sıcak servis yapın.

0 Responses to "Fırında Et"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...