Tarifini Afiyetle Dergisinden aldığım Fındıklı hurma tatlısına, fındık yerine yarım su bardağı badem konuluyordu. Ben değişiklik yapıp, 1 su bardağı fındık koydum.
250gr. Margarin eritilmiş
2 Yumurta sarısı
1Yemek kaşığı yoğurt
4 Su bardağı un
1 Su bardağı fındık
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı karbonat
1 Vanilya
Üzeri için:
2 Yumurta sarısı
Şerbeti için:
6 Su bardağı şeker
4,5 Su bardağı su
Yapılışı: Yumurta sarılarını, limon kabuğu rendesini, limon suyunu, yoğurdu karıştırın. Margarini koyup karıştırın. Unu, karbonatı, vanilyayı, kavrulmuş iri dövülmüş fındığı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve badem şekilleri verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atın. 180 Derecede ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın. Fırından çıkan fındıklı hurma tatlısının üzerine, ılık şerbetini dökün. Fındıklı hurma tatlısını soğuyunca servis yapın.
250gr. Margarin eritilmiş
2 Yumurta sarısı
1Yemek kaşığı yoğurt
4 Su bardağı un
1 Su bardağı fındık
Yarım limon kabuğu rendesi
Yarım limon suyu
1 Çay kaşığı karbonat
1 Vanilya
Üzeri için:
2 Yumurta sarısı
Şerbeti için:
6 Su bardağı şeker
4,5 Su bardağı su
Yapılışı: Yumurta sarılarını, limon kabuğu rendesini, limon suyunu, yoğurdu karıştırın. Margarini koyup karıştırın. Unu, karbonatı, vanilyayı, kavrulmuş iri dövülmüş fındığı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve badem şekilleri verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla çizikler atın. 180 Derecede ısıtılmış fırında, üzerleri kızarana dek pişirin. Şerbet malzemelerini karıştırıp kaynatın. Fırından çıkan fındıklı hurma tatlısının üzerine, ılık şerbetini dökün. Fındıklı hurma tatlısını soğuyunca servis yapın.
0 Responses to "Fındıklı Hurma Tatlısı"
Yorum Gönder