FIRINDA TAVUK

Author: LUGAS // Category: ,
Fırında tavuk çok lezzetli oluyor.Siz de seviyormusunuz bilmiyorum ama biz fırında tavuğu çok seviyoruz.Tabii tavuğu alıp pat diye fırına sürmüyoruz.İşin püf noktalarına da dikkat etmek gerekiyor .Hem tarifimi yazayım hem de bana göre işin püf noktalarını yazayım.Bu konuda uzman değilim ama damak tadıma önem veririmm. :)


Malzememiz:
Arzu ettiğiniz miktarda tavuk pirzola
Patates
Domates
Biber
Mantar
Kaşar
1 yemek kaşığı salça
Zeytinyağı
Biberiye
Kekik
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Yapılışı:Öncelikle tavukları bulayacağımız iç harcımızı hazırlamalıyız.Zeytinyağı,tuz ,salça,kırmızı biber,biberiye,kekik, karabiberi bir güzel karıştıralım. Burada biberiye ve kekik çok özel bir lezzet veriyor.Bütün tavuk pirzolaları bu karışıma bulayıp bir süre bekletelim.Bir saat kadar falan.O arada patateslerimizi yuvarlak yuvarlak çok kalın olmayacak şekilde doğrayalım.Onları da suyun içinde bekletelim.Kaşar peynirini mantarların içini dolduracak şekilde rendeleyelim yada küçük küçük doğrayalım.Sosumuzun içinde bekleyen tavukları alalım ve tepsiye sıralayalım.Patateslerimizi kalan sosa bulayalım.Onlarında tavukların aralarına güzelce sıralayalım.İçine kaşar doldurulmuş mantarlarımızı da tepsiye yerleştirelim.En son olarak domateslerimizi ve bibelerimizi de dilimleyerek tepsimize yerleştirelim.yani kısaca bütün malzemeleri kendi zevkimize uygun şekilde tepsiye sıralıyoruz.200 derecede kızarana kadar fırında pişiriyoruz. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.Afiyet olsun.



0 Responses to "FIRINDA TAVUK"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...