Etli Kurufasulye

Author: LUGAS // Category:
Malzemeler
2 bardak kuru fasulye
1,5 yemek kaşığı salça
1 domates
1 baş soğan
3 yemek kaşığı sıvıyağ
350 gr kuşbaşı et
3-5 tane kurutulmuş minik acı biber
Sıcak su
Tuz,karabiber
Hazırlanışı

Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın. Çelik tencereye rendelediğiniz soğanı koyun, şöyle bir döndürdükten sonra etleri koyun ve rengi değişene kadar soğanla beraber kavurun. Salçasını ve domates rendesini de ilave edin. Biraz da etle beraber çevirin. 1-1,5 litre kadar sıcak su ekleyin. Kurumuş acı minik biberleri de içine atın baharatları da ekleyip, kısık ateşte fasulyeler iyice pişene kadar pişirin. Ben vaktim olduğunda kısık ateşte 50 dk ila 1 saat arasında pişiririm mesela. Düdüklü tencerede yaptığım zaman süre kısalıyor tabi. Ayrıca fasulyeden fasulyeye su çekmesi değişeceğinden arada kontrol edin suyu azaldıysa sıcak su ilave edebilirsiniz..Afiyet olsun

0 Responses to "Etli Kurufasulye"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...