BİR PAZAR MENÜSÜ..
Nefis bir balık tarifi daha...
Oğlumun eskiden en sevdiği balıktı. Artık sevmiyormuş..
Ama yine de bizim kadar yedi :)
Bu balığı yapmayı yine yemek yapmayı, yemeyi ve yedirmeyi çok seven arkadaşım Hamdi'den öğrendim. Bir keresinde yazlıktayken sabah erkenden siteye bir balıkçı gelmişti. Dil balığı olduğunu görünce heveslenip aldım. Ama temizleyeceğim derken mahvoldum. Telefonla temizleme tarifi almıştım.
Bir daha mı ?! Kipa ne güne duruyor..
Yapılışı:
Şimdi Sevgili Hamdi bu yazıyı okuduğunda bana telefon açacak..
-Balıkları az kızartmışsın ya da çok kızartmışsın ya da tarif eksik. (Mutlaka bir kulp takacak..)
Ya da
-Kızım parana mı kıyamadın, gidip en küçüğünden almışsın..
diyecek biliyorum :)
Nefis bir balık tarifi daha...
Oğlumun eskiden en sevdiği balıktı. Artık sevmiyormuş..
Ama yine de bizim kadar yedi :)
Bu balığı yapmayı yine yemek yapmayı, yemeyi ve yedirmeyi çok seven arkadaşım Hamdi'den öğrendim. Bir keresinde yazlıktayken sabah erkenden siteye bir balıkçı gelmişti. Dil balığı olduğunu görünce heveslenip aldım. Ama temizleyeceğim derken mahvoldum. Telefonla temizleme tarifi almıştım.
Bir daha mı ?! Kipa ne güne duruyor..
Yapılışı:
- Temizlenmiş balıklar alınır.
- Mısır ununa bulanır. (Beyaz una göre çok daha lezzetli oluyor)
- Çiçekyağında güzelce kızartılır ve soğutmadan afiyetle yenilir.
Şimdi Sevgili Hamdi bu yazıyı okuduğunda bana telefon açacak..
-Balıkları az kızartmışsın ya da çok kızartmışsın ya da tarif eksik. (Mutlaka bir kulp takacak..)
Ya da
-Kızım parana mı kıyamadın, gidip en küçüğünden almışsın..
diyecek biliyorum :)
0 Responses to "dil balığı tava"
Yorum Gönder