Et haşlamayı özellikle kurban bayramının ikinci günü pişiriyoruz. Aslında et haşlamayı, iri kemikli etten ve kuşbaşı kemiksiz et karışımından pişiriyoruz. Bu sefer evde kemikli et olmadığı için et haşlamayı kuşbaşı kemiksiz etten pişirdim. Et haşlama bütün malzemeleri çiğden konulduğu için yapımı çok kolay bir yemek. Et haşlamayı bol soğanlı yaparsanız, daha lezzetli olur.
Etleri tencereye koyun. Soyulmuş arpacık soğanları veya küçük boy soğanları (biz bazen büyük boy soğanları dörde kesip koyuyoruz) etlerin üzerine yayın. Soyulmuş küçük boy patatesleri de soğanların üstüne koyun. Başka bir kapta sulandırdığınız salçaya tuz ekleyin. Yeterince suyu ve sulandırdığınız salçayı tencereye dökün.Yemeğin etleri ve sebzeleri yumuşayana dek pişirip, sıcak servis yapın.
Etleri tencereye koyun. Soyulmuş arpacık soğanları veya küçük boy soğanları (biz bazen büyük boy soğanları dörde kesip koyuyoruz) etlerin üzerine yayın. Soyulmuş küçük boy patatesleri de soğanların üstüne koyun. Başka bir kapta sulandırdığınız salçaya tuz ekleyin. Yeterince suyu ve sulandırdığınız salçayı tencereye dökün.Yemeğin etleri ve sebzeleri yumuşayana dek pişirip, sıcak servis yapın.
0 Responses to "Et Haşlama"
Yorum Gönder