Malzemeler:
Hamuru için bütün malzemeler karistirilir ve yumusak bir hamur elde edilir. Hamuru ikiye ayirip birini derin dondurucuya atalim. Elmalari soyup rendeledikten sonra seker ve tarçin ilave edip karistiralim. Hamurumuzu yuvarlak bir tepsiye serelim. Elmali karisimin suyunu sikalim ve hamurun üzerine yayalim. Dondurucu da beklettigimiz hamuru üzerini kapatacak sekilde rendeleyelim. 180 C firinda üzeri kizarana kadar pisirilir. Çiktiktan sonra pudra sekeri serpip servis edin.
- 1 p. margarin (oda sicakliginda)
- 6 y.k. seker
- 1 yumurta
- 1 p. kabartma tozu
- aldigi kadar un
Iç malzemesi:
- 4 orta büyüklükte elma
- 3 y.k. seker
- 1 t.k. tarçin
Hamuru için bütün malzemeler karistirilir ve yumusak bir hamur elde edilir. Hamuru ikiye ayirip birini derin dondurucuya atalim. Elmalari soyup rendeledikten sonra seker ve tarçin ilave edip karistiralim. Hamurumuzu yuvarlak bir tepsiye serelim. Elmali karisimin suyunu sikalim ve hamurun üzerine yayalim. Dondurucu da beklettigimiz hamuru üzerini kapatacak sekilde rendeleyelim. 180 C firinda üzeri kizarana kadar pisirilir. Çiktiktan sonra pudra sekeri serpip servis edin.
0 Responses to "Elmali Turta"
Yorum Gönder