elmalı kurabiye,şöyle içi dolu dolu damağınıza yayılan elma,tarçın kokusu ve fındık lara doyulurmu
Author: LUGAS // Category: kurabiye tarifleriELMALI KURABİYE
elmanın tam zamanı değerlendirmek lazım.kah ısıra ısıra yersiniz,bazen hoşafını yaparsınız,yada böyle güzel bir kurabiye,meyvelerin içinde farklı birazda mistik bir havası vardır elmanın,faydalarına BURDAN bir bakalım hazır yeri gelmişken.
bu kurabiye tarifimi ALİME arkadasıma gönderiyorum
MALZEMELER 6 kişilik
Yarım paket margarin,2 Yumurta,birinin akı üzerine
3 Su bar.un,1 çay bar.toz şeker,yarım çay.bar süt
1-2 yem.kaş.sıvı yağ
1 paket kab.tozu,1 çay bar.hindistan cevizi
Bİ ÇİMDİK TUZ
İÇ HARCI
2 Elma,2 yemek kaş.şeker,1/2 ,yani yarım çay bar.irice kırılmış fındık,
cevizde olur,yer fıstığıda.
2 tatlı kaş.nişasta kavrulmuş unda olur
2 yem.kaş.sıvı yağ
yarım çay kaşığı tarçın
YAPIMI
ilk önce elmaları soyun rendeleyin hemen kararmalarına fırsat vermeden tavaya koyun,yagını ve şekerini ilave edin.
beri tarfta nişastayı 2 yem.kaş.suyla inceltip elmalar kaynamaya başlayınca üzerine döküp karıştırıp altını söndürün,soğumaya başlasın,
tarçını soğuyunca ilave edelim
GELELİM HAMURUMUZA
unun ortasını açın,1 yum akı haricindeki malzemeleri koyup ele yapışmaz yumuşak bir hamur yoğurun,vaktiniz varsa 10-15 dak.dinlendirin
ceviz büyüklüğünden bezelere ayırıp yassıltarak iç malzemesini koyun,kapatın,sonra çırpılmış yum.akına sonra hin.cevizine bulayarak orta ısıda fırında yaklaşık 20 dakç siz genede sıkça kontrol edin,fazla kızrmadan fırından alın...
KUTSALSOFRA afiyetler diler.
0 Responses to "elmalı kurabiye,şöyle içi dolu dolu damağınıza yayılan elma,tarçın kokusu ve fındık lara doyulurmu"
Yorum Gönder