Gülser ablam http://elay-sados.blogspot.com/
beni sobelemiş. Sobenin konusu Evde En Nefret Ettiğiniz Şeyler:
1- Ütü yapmaktan nefret ediyorum. Ütü yapmayı seven var mı bilmem ama ben hiç sevmem. Hele yazın hiç çekilmez.
2- Kardeşlerimin dağınıklığı. Kardeşlerim işten eve gelince odalarını çok dağıtıyorlar. Odalarını toplamak da bize kalıyor.
3- Televizyon kumandasının sürekli kaybolması. Ben de
Didem’i http://hdidemlelezzetdenizi.blogspot.com/
ve Taze Naneyi http://tazenane.blogspot.com/ sobeliyorum.
Gelelim Elma Tatlısına . Cumartesi akşamı canım elma tatlısı istedi. Şöyle çabucak pişen bir elma tatlısı yapayım dedim. Evde 2 tane elma kalmış, tereyağı ve tarçın da vardı. Ben de yapımı çok pratik olan tereyağlı elma tatlısını yaptım, tadı harikaydı. Elma tatlısının bir püf noktası var o da ılık yenmesi, soğuk yememenizi tavsiye ederim.
Elma Tatlısı
beni sobelemiş. Sobenin konusu Evde En Nefret Ettiğiniz Şeyler:
1- Ütü yapmaktan nefret ediyorum. Ütü yapmayı seven var mı bilmem ama ben hiç sevmem. Hele yazın hiç çekilmez.
2- Kardeşlerimin dağınıklığı. Kardeşlerim işten eve gelince odalarını çok dağıtıyorlar. Odalarını toplamak da bize kalıyor.
3- Televizyon kumandasının sürekli kaybolması. Ben de
Didem’i http://hdidemlelezzetdenizi.blogspot.com/
ve Taze Naneyi http://tazenane.blogspot.com/ sobeliyorum.
Gelelim Elma Tatlısına . Cumartesi akşamı canım elma tatlısı istedi. Şöyle çabucak pişen bir elma tatlısı yapayım dedim. Evde 2 tane elma kalmış, tereyağı ve tarçın da vardı. Ben de yapımı çok pratik olan tereyağlı elma tatlısını yaptım, tadı harikaydı. Elma tatlısının bir püf noktası var o da ılık yenmesi, soğuk yememenizi tavsiye ederim.
Elma Tatlısı
2 Elma
2 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tarçın
Yapılışı: Elmaları soyup dilimleyin, çekirdekli kısımlarını temizleyip yıkayın ve limonlu suya koyun. Tereyağını eritin. Tereyağına şekeri ekleyip, rengi açık kahverengi olana dek karıştırın. Elma dilimlerini limonlu sudan çıkarıp yıkayın ve tarçınla birlikte şekere ekleyin. Elmalar yumuşayana dek soteleyin. Elmalar yumuşayınca, elma tatlısını ılık servis yapın.
2 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı tereyağı
Tarçın
Yapılışı: Elmaları soyup dilimleyin, çekirdekli kısımlarını temizleyip yıkayın ve limonlu suya koyun. Tereyağını eritin. Tereyağına şekeri ekleyip, rengi açık kahverengi olana dek karıştırın. Elma dilimlerini limonlu sudan çıkarıp yıkayın ve tarçınla birlikte şekere ekleyin. Elmalar yumuşayana dek soteleyin. Elmalar yumuşayınca, elma tatlısını ılık servis yapın.
0 Responses to "Elma Tatlısı ve Sobe"
Yorum Gönder