Bugün benim doğum günüm :) Dün akşam işyerine getirmek için gece yarısına kadar bu pastayı yapmak için uğraştım. Şimdiye kadar krema ile pasta süslemediğimden bu kadar zor olduğunu bilmiyordum doğrusu :) Ben krema tabancasıyla kolayca sıkarak yapılır diye düşünürken, aslında düzgün yapmak için el alıştırmalarının olması gerektiğini anladım. Daha önce kurabiyede süslemediğim için bana düzgün yapmak zor geldi açıkcası :) Ama karar verdim bundan sonra elimi alıştırmak için krema ile çalışmalar yapacağım :) Bu pasta işyeri arkadaşlarım tarafından da tam not aldı :)
24 cm.lik yuvarlak kelepçeli kalıp,
Pandispanya :
8 yumurta,
1 - 1/2 su bardağı şeker,
1 su bardağı un,
50 gr. nişasta,
25 gr. kakao,
Bir çay bardağı portakal suyu,
Bir paket kabartma tozu,
Yapılışı :
Yumurta beyazları ve sarıları ayrı ayrı kaplarda şekerle en az on dakika çok koyu bir kıvama gelene kadar çırpılır. Yumurta sarılarına portakal suyu eklendikten sonra bir kaç defa elenen un, nişasta, kakao, kabartma tozuda iki üç seferde eklenerek fazla abartmadan mikserlenir. Ayrı kapta çırpılan katı kıvamda ki yumurta beyazları da eklenerek söndürmeden alttan üste doğru yavaş yavaş spatulayla karıştırılıp, altına yağlı kağıt konulmuş kelepçeli kalıba dökülür. Hafifçe sallanarak her tarafına eşit dağıtılır. 180 C derecede fansız fırın ayarında, 45-50 dk. pişirilip, kontrol edilerek alınır.
Krema :
2 yumurta,
6 yemek kaşığı ( silme) mısır nişastası,
1 kutu 200 ml. süt kreması (Tikveşli)
1 su bardağı süt,
1 paket premium vanilya,
1 su bardağından bir parmak eksik şeker,
50 gr. tereyağ,
2 paket çilekli krem şanti
Yapılışı :
Yumurtalar, krema, süt ve mısır nişastası çırpılır. Kalan malzemeler eklenip devamlı çırpılarak pişirilir. Mikserle soğuyana kadar karıştırıldıktan sonra 50 gr. tereyağı katılıp karıştırılmaya devam edilir. Bir paket çilekli krem şanti toz halde katılarak mikserlenir.
Pandispanya'yı üçe bölerek aralarına krema, damla çikolata ve çilekleri yerleştirdim. Üzerini kremayla kapladıktan sonra, bir paket çilekli krem şantiye çok az kırmızı jel boya koyarak renklendirip, Wilton'un pattern press'i ile üzerlerine şekil çıkarıp, üstünden şantiyle geçtim. Şeker hamurundan yaptığım gülleri üzerine yerleştirdim. Bu arada Wilton'un bu ürününü almayı düşünenler için bir şey belirtmek istiyorum. Şekiller düşündüğümden daha büyük çıktı. Küçük pastaları süslemek için çok kullanışlı değil diye düşünüyorum.
0 Responses to "Doğum Günü Pastası"
Yorum Gönder