Denizci Ekmeği-İrlanda Ekmeği

Author: LUGAS // Category:
Denizci ekmeğinin tarifini yıllar önce Sana Mutfağından, Zeynep Yeğenağa'dan almıştım.

Denizci Ekmeği





Hamuru için:
1 Su bardağından 2 parmak eksik yoğurt
50gr. Yumuşak margarin
2 Su bardağı un
1 Su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Az tuz, karabiber
1 Çay kaşığı karbonat
İçi için:
2-3 Yeşil biber
1 Domates, 1 soğan
Karabiber, pul biber, tuz
Maydanoz
Sıvı yağ
Yapılışı: Piyazlık kesilmiş soğanla şerit kesilmiş biberleri sıvı yağda soteleyin. Soyulup küçük kesilmiş domatesi ekleyip kavurun. Maydanozu, tuzu ve baharatları ilave edip harcı soğumaya bırakın. Hamur malzemelerinin hepsini yoğurma kabına alıp yoğurun. Hamuru 7 eşit parçaya kesip, beze yapın. İçlerine domatesli harçtan koyup, yuvarlak şekiller verin. Ekmeklerin üzerlerine bıçakla artı şeklinde çizikler atıp, un serpin. Denizci ekmeklerini fırında pişirin. Fırından çıkan ekmeklerin üstlerine yumuşak margarin sürün. Denizci ekmeğini sıcak veya ılık servis yapın.

İrlanda Ekmeği


1,1/4 su bardağı süt
2 Yemek kaşığı yumuşak tereyağı
1 Çay kaşığı tuz
1 Çay kaığı karbonat
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 Yemek kaşığı un
Yapılışı: Süt ve tereyağını karıştırın. Diğer malzemeleri ilave edip, hamuru kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Ekmeğin üzerine bıçakla çizikler atın ve 1 yemek kaşığı unu serpin. İrlanda ekmeğini fırında pişirip, sıcak sıcak servis yapın.

0 Responses to "Denizci Ekmeği-İrlanda Ekmeği"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...