DEĞİŞİK BİSKÜVİ VE DEĞİŞİK HELVA
Author: LUGAS // Category: degisik elmali biskuvi, değisik arap helvasi, Kurabiyeler, Tatlılarson 2 haftadır en az 3-4 kez yaptığım ve her denememde daha değişik tad elde ettiğim ,aynı gün içerisinde tüketilen bu bisküviyi mutlaka denemenizi öneririm.hem mis gibi kokusu hemde kıyır, değişik lezzeti ile pişman olmayacaksınız.üstelik çocuklar için besleyici özelliği ve ekonomik malzemesiyle çok miktarda çıkmasıda cabası..
ELMALI KURABİYE (25 adet çıkıyor:)
1 su bardağı elma rendesi (el rendesinin iri kısmında rendelenecek)
yarım küçük su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı iri ufalanmış ceviz
2-3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı silme toz tarçın
1 çay bardağı toz hindistan cevizi
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzerine damla çikolata yada renkli çikolata
YAPILIŞI:
ortalama 2 orta boy elmayı 1 su bardağı çıkacak kadar el rendemizin iri kısmından rendeliyoruz.çok sulandığı için rondoda çekmiyoruz.elma kararmadan ve sulanmadan üzerine çabucak diğer malzemelerimizi ekleyerek kaşıkla karıştırıyoruz.yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize 1 'er yemek kaşığı ekliyoruz.üzerini süsleyerek 175 derecedeki sıcak fırına veriyoruz.hafif kızarınca ya kadar pişiriyoruz.soğuyunca servis ediyoruz. afiyet olsun.
NOT:ben bu hamuru elle yoğurarak yaptığımda 3 su bardağı un aldı.ve yine kaşıkla tepsiye yerleştirdim..yoğurarakta karıştırarakta farklı farklı lezzeti çok güzel oldu karar sizin..
....................................................................
ARAP HELVASI:
yine bu tarifim blogcu adresim sevilcedeninciler'den..bu adresime yavaş yavaş taşıdığım tariflerin arasından bu değişik helvayı değişik kurabiyeye uygun gördüm.:))
bu helvayı yıllar önce bir tv kanalından öğrenmiştim.o zamanlar sık yaptığım bu helva bugün aklıma geldi.tarifi her nekadar irmik helvasına benzesede tadıda görünümü gibi çok farklı ve çok lezzetli....
HELVA TARİFİ:
100 gr tereyağ ile 1 s.b. irmiği kavuruyoruz.diğer yandan 1 s.b. süte 2 y.k. kakao, 5 fincan toz şeker,1 portakal kabuğu rendesi,1 t.k. tarçın, 2 fincan benmari eritilmiş bitter çikolatayı ekliyoruz ve irmikli karışıma döküyoruz.iyice karıştırarak koyulaşana kadar pişiriyoruz.en son 1 paket vanilya ve 1 ç.b. hindistan cevizi ilave edip ocaktan alıyoruz.1 fincan nescafe ile sıcak servis ediyoruz. afiyet olsun..
0 Responses to "DEĞİŞİK BİSKÜVİ VE DEĞİŞİK HELVA"
Yorum Gönder