DAMAT PAÇASI

Author: LUGAS // Category: ,



Tavuk severlerin afiyetle yediği güzel bir börek tarifi güzel bir hafta sonu dileyerek tarife geçiyorum.




tercihe göre tavuğun but yada göğüs kısmı tuz ilavesiyle kaynatılır haşlanan tavuk eti ufak ufak parçalanır,5 adet yufkanın ilki hafif yağlanmış tepsiye yayılır kenarları dışa çıkmış şekilde,haşladığımız tavuk suyundan bir kaşık üzerine gezdirilir ikinci ve üçüncü yufka parça parça koparılarak tepsiye yayılır tavuk suyu gezdirilip tavuk parçaları bu kata yayılır kalan yufkalarda koparılarak üzerini kapatacak şekilde döşenir dışta kalan yufkalarda içe doğru kapatılır servis yapılıcak şekilde kesilir biraz tavuk suyundan gezdirilip ısıtılmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.




kalan tavuk suyu ocağa alınır kaynatılır 2 yemek kaşığı yoğurt bir yumurta sarısı çırpılır 2yemek kaşığı un ilave edilir az miktarda su ekleyerek çırpılır kaynayan tavuk suyuna sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edilir paça pişirilir.




servisten hemen önce sıcak paça çorbası böreğin üzerine dökülür 5 dk sıcak fırında çekmesi beklenir yağda yakılmış kırmızı biber ilave edilerek servis yapılır.

0 Responses to "DAMAT PAÇASI"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...