Birkaç yıldır büyük alışveriş merkezlerinde çeşitli tatlarda bardakta haşlanmış mısır yemek moda oldu. Tabiki biz mısır severlere küçücük bardak yeterli gelmediği için evde bu lezzeti yakalamanın yollarını aradık çok yakınlaştığımız kesin.
mısırları haşladıktan sonra bıçak yardımıyla koçanından ayırıyoruz,çelik tencereye yarısına kadar su doldurup kaynatıyoruz ,mısırları ısıya dayanıklı bir kevgire döküp kaynamakta olan su buharının üzerine yerleştiriyoruz suyla temas ettirmeden buhar üzerinde mısırların üzerine bir kapak kapatıp en az yarım saat buharda pişiriyoruz bir cup ölçüsündeki mısırı derin bir kaba alıp az miktarda tuz kaşık ucuyla tereyağ isteğe bağlı olarak kaşar, acı sos,limon,sarımsak vs ile karıştırıp cuplarda servis yapıyoruz.
mısır özellikle çocukların zihinsel gelişimleri için çok faydalı bir yiyecek.
mısırları haşladıktan sonra bıçak yardımıyla koçanından ayırıyoruz,çelik tencereye yarısına kadar su doldurup kaynatıyoruz ,mısırları ısıya dayanıklı bir kevgire döküp kaynamakta olan su buharının üzerine yerleştiriyoruz suyla temas ettirmeden buhar üzerinde mısırların üzerine bir kapak kapatıp en az yarım saat buharda pişiriyoruz bir cup ölçüsündeki mısırı derin bir kaba alıp az miktarda tuz kaşık ucuyla tereyağ isteğe bağlı olarak kaşar, acı sos,limon,sarımsak vs ile karıştırıp cuplarda servis yapıyoruz.
mısır özellikle çocukların zihinsel gelişimleri için çok faydalı bir yiyecek.
0 Responses to "CORNinCUP"
Yorum Gönder