5 Su bardağı süt
9 Yemek kaşığı irmik
9 Yemek kaşığı şeker
1 Yemek kaşığı margarin
1 Paket çilekli puding
2 Su bardağı süt
300gr. Krem şanti
2 Su bardağı süt
Yapılışı: Krem şanti ve 2 su bardağı sütü çırpıp, buzdolabında bekletin. İrmiği, şekeri, 5 su bardağı sütü, margarini karıştırıp pişirin. İrmik tatlısını karıştıra karıştıra iyice soğutun. İrmik tatlısının içine krem şantinin yarısını karıştırın ve kaselere koyun (siz de benim gibi kalıba koymayın, kısa bir süre sonra şekli bozuluyor. Normal irmik tatlısındaki gibi donmuyor. En uygunu irmik tatlısını kaselere koymak). Çilekli pudingi 2 su bardağı sütle pişirip (pakette yazılan süt miktarını yarı yarıya azaltarak pudingi pişirin) iyice soğutun ve soğurken oluşan topakları gidene dek karıştırın. Çilekli pudingi, kaselere irmik tatlılarının üzerlerine dökün. Çilekli irmik tatlısını bir gece buzdolabında bekletin. Üzerlerini kalan krem şanti ve kiraz şekerlemesiyle süsleyip, servis yapın.
0 Responses to "Çilekli İrmik Tatlısı"
Yorum Gönder