Total kollestrol olmuş 254. Koyduğum yemeğe bakın..
Ama çok güzeel.. En son iznimi kullandığımda yine annemde yemiştim ciğer sarmasını.. Neyse ki o zaman kollestrolümün yükseldiğinin farkında değildim de, vicdan azabı çekmedim yerken :) Zaten yılda bir kez pişer bizim evde. Kurban Bayramından sonra.. Annem ben çok sevdiğim için dondurucu da saklar darbı, ben Akhisar'a gittiğimde hemen çıkarıp yapar.
Bu yemeği herkesin bildiğini sanmıyorum. Ama hangi yöreye aittir onu da bilmiyorum. Unutulmaması gereken bir lezzet olduğunu düşünüyorum sadece..
Malzemeler:
- 1 kuzu ciğeri
- 1 kuzu gömleği
- 1.5 sb pirinç
- 2 adet taze soğan
- 1/3 çay bardağı çiçekyağ
- 1.5 sb sıcak su
- tuz, karabiber
Yapılışı:
- Önce pirinçleri kabarmaları için suya koyuyoruz.
- Ardından ciğeri küçük küçük kesip, yağda kavurmaya başlıyoruz.
- Taze soğanları doğruyoruz.
- Pirinci yıkayıp, süzüp soğanlarla beraber ciğerlere ilave ediyoruz.
- Tuz, karabiberini koyuyoruz.
- Üzerine yaklaşık 1.5 sb sıcak suyu ilave ediyoruz. 10 dak. pişiriyoruz.
- Kuzu gömleğini yıkayıp, yumuşaması için ılık su da biraz bekletiyoruz. Sıcak olmasın..
- Yumuşayan gömleği yayarak, içine pilavı koyuyoruz.
- İstenirse tek kişilik küçük yapılabilir. Küçük yaparsanız gömleği sardıktan sonra ters çevirip herbirini tepsiye sıralayın.
- Eğer büyük yapacaksanız daha bol içli, annem gibi dikmeniz gerekiyor.
- 200 C'de fırında üstü çıtır çıtır kızarıncaya kadar pişirin.
Ben sarmadaki gömleği yani yağı yemiyorum. Ama bu yağ sayesinde lezzet kazanan ciğerli pilav nefis.. Çıtır çıtır kızarmış yağa hayır diyemiyorsanız, size afiyet olsun.
0 Responses to "ciğer sarma (darp)"
Yorum Gönder