ciabatta ekmek

Author: LUGAS // Category:
Gülçin'in Ekmeği
Tatil sabahı.. Saat alarmı duymadan uyandınız.. Evin içinde henüz pişmekte olan mis gibi ekmek kokusu.. ocakta kaynayan çaydanlığın sesi...
Üstelik evinizdesiniz..
Mutfakta gülümseyen bir yüz.. Can dost, eski komşu, yeni akraba, canım arkadaşım Sevgili Gülçin..
Yaklaşık 8 yıl kapı karşı komşuluk yaptığımız ve 5 yıl önce İstanbul'a taşınan sevgili arkadaşlarımız, yarıyıl tatilinde misafirimiz oldular. Böyle misafir herkesin başına :-)
Ciabatta ekmek nefisti. Murat Ege, Arhan ve Alara tereyağlı ekmek dilimlerini bayılarak yediler. Biz de arkadaşımla güzel kahvaltının, güneşin ve en çok da tekrar bir arada olmanın keyfini çıkardık...
Daha sonra da çocukları alıp doğruca Kemeraltı'na, Kızlarağası Hanında kahve içmeye gittik...

Tabii bu güzel ekmeği bloğa koymamak olmazdı. Komşumun verdiği tarife hiç dokunmadan yayınlıyorum...

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 6-7 damla zeytinyağı
  • 1.5 su bardağı ılık su

Yapılışı:

  • Unu mutlaka eliyoruz.
  • Tuz, şeker ve mayayı ekleyip, tahta kaşıkla kuru olarak karıştırıyoruz.
  • Daha sonra ılık suyu ilave edip, güzelce yoğur.
  • Hamur cıvık olacak.
  • Kabtaki hamuru kenara çekerek, kabın dibini zeytinyağ ile yağla.
  • Hamuru üzerine koyarak elinle düzelt. Kabın üzerini streç film ile kapat.
  • Onun üzerine havlu, sofra bezi kat kat sar. 40 dakika beklet.
  • Aluminyum tepside 200 C'de, önceden ısıtmadığın fırında 40 dakika pişir. Fırına koymadan üzerini unla hamurun.
  • İsterseniz ceviz üzüm vs. koyabilirsiniz.

Ellerine sağlık komşum....

0 Responses to "ciabatta ekmek"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...