ÇAYDANLIK KİREÇ VE SARARMALARINA ÇÖZÜM

Author: LUGAS // Category:
Bu tür pratik bilgiler internette fazlasıyla var ama ben kendi denediğim yöntemleri sizlerle paylaşmayı daha uygun buluyorum. Kes kopyala yapmayı sevmiyorum ve tasvip etmiyorum hiç bir zaman.
Bu yöntemi daha şimdi denedim ve hemen sizinle paylaşmak istedim bir çok ev hanımı çaydanlık ve kettle için deki kireçlerden dertli belki bir çoğunuz biliyorsunuzdur ama benim gibi bilmeyenler için anlatayım.

Çaydanlık içinde oluşan kireçleri önlemek için; 1 çorba kaşığı kadar limon tuzunu çaydanlığınızın içine dökün üzerine su ekleyip 10-15 dk. kirecin kalınlığına göre ocakta kaynatın sonuç inanılmaz ışıl ışıl. Bu yöntemi kettle içinde de uyguladım ve o da pırıl pırıl oldu. Kireçten eser kalmıyor işte çaydanlığımın önce ki ve sonraki hali :)


Demlik içerisinde ki sararmalar için ise; Demliğimi su ile doldurup içine 1 tatlı kaşığı kadar çamaşır suyu koydum 10 dk. kadar kaynattım ve yine pırıl pırıl oldu demliğim.

İşte yine önce ki ve sonraki halleri mutlaka deneyin derim bu yöntemleri.


1 Response to "ÇAYDANLIK KİREÇ VE SARARMALARINA ÇÖZÜM"

Seçil Says :
19 Mayıs 2010 02:59

limon tuzunu hep uygularım ve çok memnun kalırım,ben ketılda kaynatıp o suyu ketıl içinde biraz bekletiyorum.ketıl tertemiz olduktan sonra ketılın düğmesine basıp aynı suyu tekrar kaynatıyorum ve çaydanlığımın içine boşaltıyorum.çaydanlığımda temizlendikten sonra bu suyu lavobo kenarlarına ve bataryaların üzerine dökerim,oralarda tertemiz olur.bir de ara sıra bulaşık makinemin deterjan gözüne limon tuzunu koyarım ve boş olarak çalıştırırım makinamda pırıl pırıl olur.sevgiler..

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...