buğday çorbası

Author: LUGAS // Category:
Minecim senin için...
Bloğumun ilk yazısı olan yemek masaları 'nda annemin buğday çorbasıyla yapmıştım açılışı..
İlk yazımda tarif vermemiştim, ama o gün masamızdaki lezzetleri ve sevgileri paylaşmıştım.
Neredeyse bir yıl olacak.. Mine'ye olan Buğday Çorbası Tarifi sözümü daha yeni yerine getirebiliyorum..
Aslında arkadaşıma tarif vermeye bile gerek yok. O bu çorbayı kendi yaratıcılığı ve tecrübeleriyle de süper yapacak, Mis Kokulu Lezzetler'ine katacaktır..

Malzemeler:
  • 1 sb aşurelik buğday
  • 3-4 sb su
  • 3 sb etsuyu ve içine koymak için isteğinize göre kuzu eti
  • tereyağ, pul biber, tuz
Yapılışı:
  • Buğdayı akşamdan yıkayıp, biraz kaynatıyoruz. Sabaha kadar beklemeye alıyoruz.
  • Sabah tekrar ocağa alıp, iyice pişiriyoruz. Mikserle çırpıyoruz.
  • Eti ayrı yerde pişirip, suyunu buğdayın üzerine ilave ediyoruz. Ve pişirmeye devam ediyoruz. Çorbanın kıvamını isteğinize göre, et suyu ilavesi ile ayarlayın.
  • İyice pişince tahta kaşıkla iyice ezerek karıştırıyoruz.
  • Daha önce suyunu kullandığımız pişen etleri küçük doğrayıp, çorbaya ilave ediyoruz.
  • Etin yağı olduğundan, içine ilave yağa gerek yok.
  • Üzerine kızdırılmış tereyağ ve pul biber ile servis ediyoruz.

Bu çorbaya yoğurt ve yumurta ile terbiye de yapılıyormuş. Ama annem bu şekli ile yapıyor. Buğdayın yoğun tadı ile et suyu birleşince nefis bir tat ortaya çıkıyor..

0 Responses to "buğday çorbası"

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...