Kivamini tutturmanin zor oldugu dusunulen, fakat verilen ölculer kullanildiginda asla kötu olamayacak kadar kolay ve lezzetli bir sos. Butun et cesitleri, makarna, gratenlerde kullanilabilir.
Miktari bu ölculer baz alinarak azaltilip, cogaltilabilir.
50 gr tereyagi
50 gr un
1 lt sut
tuz ve kara biber (varsa beyaz biber önerilir)
Tereyagini bir sos tenceresinde erit ve unu ekle. Yakmadan hafif kahverengi olmasini bekle ve azar azar, cirparken sutu ekle. Unun sute iyice karistigina emin olduktan sonra altini kis ve kaynat. Pistikten sonra tuz ve biberini kat.
Miktari bu ölculer baz alinarak azaltilip, cogaltilabilir.
50 gr tereyagi
50 gr un
1 lt sut
tuz ve kara biber (varsa beyaz biber önerilir)
Tereyagini bir sos tenceresinde erit ve unu ekle. Yakmadan hafif kahverengi olmasini bekle ve azar azar, cirparken sutu ekle. Unun sute iyice karistigina emin olduktan sonra altini kis ve kaynat. Pistikten sonra tuz ve biberini kat.
0 Responses to "besamel sos"
Yorum Gönder