Gece Yarısı aklımıza tatlı düştü eşimle..Şöle hem şerbetli hem hafif ne olabilir dedim..
Elma Tatlısı..Enfesti..Ve Çok Hafifti..Üstelim hazırlama süresi ve pişme süresi ile birlikte 30 dk. geçmiyor..İşte Tarif...
Elma Tatlısı..Enfesti..Ve Çok Hafifti..Üstelim hazırlama süresi ve pişme süresi ile birlikte 30 dk. geçmiyor..İşte Tarif...
- 3 Elma Kabukları soyulur.Enine Ortadan iki bölünür.Ve oyacak ile içindeki çöpü çıkartılır...
- Yayvan bir tencereye elmalarımız dizilir..
- Her elmanın üzerine 1 yemek kaşığı toz şeker serpilir.
- Üzerine 1 çay bardağı su gezdilir.
- Önce harlı ateşte pişirilir.Daha sonra kapağı kapatılarak 20-25 dk.pişirilerek Elmalarımız soğumaya alınır.
- Soğuduktan sonra Elmalar servis tabağına alınır.
- Her elmanın üzerine 1 tatlı kaşığı bal sürülür.
- Arzuya göre her elmaya tarçın serpilir.
- Daha sonra her elmanın üzerine 1 tatlı yada yemek kaşığı (Arzuya göre) süt kaymağı konulur.
- Üzerine Ceviz yada Antep Fıstığı serpilerek soğuk olarak servis edilir..
- Afiyet Olsun..
0 Responses to "Ballı Kaymaklı Elma Tatlısı"
Yorum Gönder